7 Ağustos 2012 Salı

Suçlanma Duygusu

Yazıcağım ilk yazı olucak bu. Uzun uzun yazmayacağım çünkü kimse okumaz belkide, ama ben rahatlamak için yazıyorum zaten,neyse.
Gelelim konuya, suçlanmanın ne demek olduğunu biliyorsunuzdur heralde. Bu duyguyu yaşamayan var mıdır aramızda ?
İnsanlar yani düşmanlarınız sizi suçlar, eğer haksız yere suçlanıyorsanız nasıl bir tepki verirdiniz ? Suçlanınca pasif olmak mı cadılık yapmak mı siz karar verin, aslında bu o anki ruh haline göre de değişebilir. Suçlanınca ağlamak mı yoksa bağırıp çağırmak mı ? Sakin insanları hep kıskanmışımdır, kişi seni suçluyor ama belkide sen onu pozitif karşılıyorsun, ne güzel. Ben hakkımı savunan biriyim , sakinimdir ama bu konuda belirttiğim sakinlerden değil, eğer haklıysam biraz cadılık yapmakta iyi olabilir, karşındaki buna inanmasada sen azıcıkta olsa rahatlarsın,ne de olsa önemli olan kendi düşüncemiz, değil mi ;)

2 yorum:

  1. Öyle anlar geliyor ki dost düşman demeden suçluyor yargılıyor bir şekilde ve ne tepki vereceğini yalnızca yaş biraz ilerlediğinde anlıyorsun.

    Susmak aptallara göre kabullenmek ama zeki insanlara göre havale etmektir. Bu yüzden düşmanını bile zeki insanlar arasında tut , sevgilerle ..

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın, dostun seni suçlayıp yargıladığı zaman o artık dost değil '' tost '' olur :)

    YanıtlaSil